fbpx

Vörösboros marhapörkölt

Published by ketozis.hu on

vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 4 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
vörösboros marhapörkölt
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület30 perc
Főzés/Sütés3 óra
Összes idő3 óra 30 perc
Marhapörkölttel is lehet diétázni!
Igaz, hogy a marha egy kényes, törődést igénylő hús, azonban a ketogén diéta fontos eleme a jó minőségű vörös hús!
Köretként karfiolpürét, baconbe tekert spárgát ajánlunk hozzá: https://ketozis.hu/recept/karfiol-pure/
Tápanyag tartalom
Vörösboros marhapörkölt
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 519.2 Kalória zsírból: 232
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 25.8g28%
Telített zsírsavak 9.4g
Nátrium 146.9mg6%
Kálium 1113.5mg32%
Szénhidrát (bruttó) 12g40%
Rost 2.9g12%
Fehérje 57.4g45%
A-vitamin 1734.1NE35%
C-vitamin 61.2mg74%
D-vitamin 0.3µg2%
Kalcium 80.2mg8%
Vas 6.3mg35%
Magnézium 77.9mg19%
Szénhidrát (nettó) 9.1g30%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
700 ft/adag
519.2 kcal
Szénhidrát: 9.1 g

Hozzávalók

  • 1000 g marhalábszár
  • 4 ek zsír
  • 1 dl vörösbor (száraz)
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • bors

Elkészítés

  • Szedd le az inakat a marhalábszárról, tisztítsd meg és kockázd fel 2x2 cm-es kocka méretre (főzés során még összemegy).
  • Fogj egy nagyobb serpenyőt vagy edényt, melegíts fel benne két evőkanál sertészsírt, majd pirítsd le a húst (csak éppen pirítsd meg, hogy még ne eresszen levet). Vedd ki egy tálba és tedd félre.
  • Szeleteld apróra a vöröshagymát és helyezd a lábasba. Adj még hozzá egy nagyobb kanál zsírt, sózd meg, majd párold üvegesre.
  • Kockázd fel a paradicsomot és a paprikát, majd add hozzá a hagymához. Ha látod hogy szétesett a paradicsom, öntsd fel 2 dl vízzel. Nagyobb lángon kevergesd amíg a víz elpárolog.
  • Ha már elfőtte a levét, add hozzá a húst. Sózd, borsozd és jól keverd el. Ne adj hozzá vizet, várjd meg, míg magától levet ereszt.
  • Amikor már elfőtte a saját levét és elkezdett lepirulni, akkor nyomj bele két gerezd fokhagymá, és öntsd fel egy kis pohár vízzel, hogy félig ellepje a húst, majd pirítsd megint zsírjára. Ezt csinálhatod kicsit nagyobb lángon.
  • Ha már látod, hogy elfőtte a levét adj hozzá két evőkanál pirospaprikát és fél teáskanál őrölt köményt. Öntsd fel ismét 2 dl vízzel, majd sózd, borsozd. Fedd le és kis lángon addig főzd amíg a hús puha nem lesz.
  • Amikor már majdnem kész, fedő nélkül főzd még 20 percig, hogy kicsit besűrűsödjön.
  • Ízlés szerint az utolsó 10 percre (így az alkohol nagy része elfő, de még megmarad az íze) adj hozzá 1 dl vörösbort, amely egy igazán pikáns ízt kölcsönöz a húsnak.
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
Mónika Sinka
Mónika Sinka
1 éve

Vörösboros?

Szűcs Gergő
Válasz  Mónika Sinka
1 éve

Igen. (:

Mónika Sinka
Mónika Sinka
Válasz  Szűcs Gergő
1 éve

Megcsináltam, nagyon finom lett, de a receptből hiányzik a vörösbor.

Szűcs Gergő
Válasz  Mónika Sinka
1 éve

Valóban, köszi a visszajelzést, javítottam is. Egészségedre!

4
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x