fbpx

Vörösboros szarvaspörkölt

Published by ketozis.hu on

szarvas pörkölt

Vörösboros szarvaspörkölt

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 7 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
szarvas pörkölt álló
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés4 óra
Összes idő4 óra 15 perc
A keto során a vörös húsok fogyasztása kifejezetten ajánlott.
Ha már unod a marhát, de szereted az ízét, érdemes kipróbálnod a szarvas húst is.
Köretként a keto nokedlit ajánljuk hozzá!
Tápanyag tartalom
Vörösboros szarvaspörkölt
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 307.5 Kalória zsírból: 106
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 11.8g13%
Telített zsírsavak 4.6g
Nátrium 94.3mg4%
Kálium 686.7mg20%
Szénhidrát (bruttó) 6g20%
Rost 1.1g5%
Fehérje 39.2g31%
A-vitamin 341.5NE7%
C-vitamin 8.9mg11%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 25.8mg3%
Vas 6.1mg34%
Magnézium 47.7mg12%
Szénhidrát (nettó) 4.9g16%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
800 ft/adag
307.5 kcal
Szénhidrát: 4.9 g

Hozzávalók

  • 1000 g szarvas hús (pl. comb)
  • 50 g szalonna
  • 1 dl vörösbor (száraz)
  • 2 ek zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 5 szem borókabogyó
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk őrölt kömény
  • bors

Elkészítés

  • Kockázd fel a szalonnát és süsd zsírjára egy nagyobb serpenyőben.
    szalonna pirítása
  • Vágd apróra a vöröshagymát is, add hozzá a szalonnához és jól dinszteld meg.
    hagyma dinsztelése
  • Aprítsd fel a paprikát és paradicsomot, add hozzá a hagymához és pirítsd zsírjára.
    Tipp: Ha nem szereted a paradicsom héját a pörköltben, forrázd le vízzel így könnyen meg tudod pucolni.
    zöldségek hozzáadása
  • Amíg a zöldségek készülnek, tisztítsd meg a húst és kockázd fel. Ha szeretnéd, hogy gyorsabban elkészüljön, akkor érdemes kisebb darabokra vágnod.
    hús megmosva
  • Húzd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és jól keverd el.
    pirospaprika hozzáadása
  • Add hozzá a húst és magas lángon pirítsd meg, hogy kérget kapjon.
    hús hozzáadása
  • Amint zsírjára pirult és megkérgesedett a hús, önts hozzá 1-1.5 dl vizet, add hozzá az összes maradék fűszert és pirítsd ismét zsírjára.
    babérlevél hozzáadása
  • Ismételten pirítsd zsírjára közepes lángon (ezt hívják pörkölésnek, amiről az étel a nevét kapta) és adj hozzá ismét egy kevés vizet.
    Ezt kb 3-5 alkalommal kell megismételned, ha már úgy érzed kellően megpuhult a hús, akkor jöhet a következő lépés.
    pörkölés
  • Az utolsó felöntésnél víz helyett használj 1 dl vörösbort, amely egy igazán pikáns ízt kölcsönöz a vadhúsnak.
    bor hozzáadása
  • Főzd addig, amég a pörkölt sűrűsége eléri a kívánt állagot és már találhatod is!
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x