Vörösboros szarvaspörkölt

Vörösboros szarvaspörkölt
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A keto során a vörös húsok fogyasztása kifejezetten ajánlott.Ha már unod a marhát, de szereted az ízét, érdemes kipróbálnod a szarvas húst is.Köretként a keto nokedlit ajánljuk hozzá!
Tápanyag tartalom
Vörösboros szarvaspörkölt
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 307.5
Kalória zsírból: 106
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 11.8g13%
Telített zsírsavak 4.6g
Nátrium 94.3mg4%
Kálium 686.7mg20%
Szénhidrát (bruttó) 6g20%
Rost 1.1g5%
Fehérje 39.2g31%
A-vitamin 341.5NE7%
C-vitamin 8.9mg11%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 25.8mg3%
Vas 6.1mg34%
Magnézium 47.7mg12%
Szénhidrát (nettó) 4.9g16%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
307.5 kcal
Szénhidrát: 4.9 g
Hozzávalók
- 1000 g szarvas hús (pl. comb)
- 50 g szalonna
- 1 dl vörösbor (száraz)
- 2 ek zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- 5 szem borókabogyó
- 3 db babérlevél
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítés
- Kockázd fel a szalonnát és süsd zsírjára egy nagyobb serpenyőben.
- Vágd apróra a vöröshagymát is, add hozzá a szalonnához és jól dinszteld meg.
- Aprítsd fel a paprikát és paradicsomot, add hozzá a hagymához és pirítsd zsírjára.Tipp: Ha nem szereted a paradicsom héját a pörköltben, forrázd le vízzel így könnyen meg tudod pucolni.
- Amíg a zöldségek készülnek, tisztítsd meg a húst és kockázd fel. Ha szeretnéd, hogy gyorsabban elkészüljön, akkor érdemes kisebb darabokra vágnod.
- Húzd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és jól keverd el.
- Add hozzá a húst és magas lángon pirítsd meg, hogy kérget kapjon.
- Amint zsírjára pirult és megkérgesedett a hús, önts hozzá 1-1.5 dl vizet, add hozzá az összes maradék fűszert és pirítsd ismét zsírjára.
- Ismételten pirítsd zsírjára közepes lángon (ezt hívják pörkölésnek, amiről az étel a nevét kapta) és adj hozzá ismét egy kevés vizet. Ezt kb 3-5 alkalommal kell megismételned, ha már úgy érzed kellően megpuhult a hús, akkor jöhet a következő lépés.
- Az utolsó felöntésnél víz helyett használj 1 dl vörösbort, amely egy igazán pikáns ízt kölcsönöz a vadhúsnak.
- Főzd addig, amég a pörkölt sűrűsége eléri a kívánt állagot és már találhatod is!