fbpx

Zeller püré

Published by ketozis.hu on

zeller püré

Zeller püré

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 12 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
zeller püré
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület15 perc
Főzés/Sütés1 óra
Összes idő1 óra 15 perc
A zeller a modern gasztronómia egyik legfelkapottabb étele, egyre több különleges fogás készül belőle.
A mi kedvencünk az otthon is könnyen elkészíthető zeller püré, amely mértékkel, köretként belefér a ketogén diétába is.
Próbáld ki répával együtt, így egy igazán különleges, édeskés ízű végeredményt kapsz!
Tökéletesen helyettesíti a burgonyapürét, így kiváló köret lehet például a keto rántott hús mellé.
Tápanyag tartalom
Zeller püré
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 163.6 Kalória zsírból: 123
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 13.7g15%
Telített zsírsavak 7.8g
Nátrium 194.5mg8%
Kálium 324.4mg9%
Szénhidrát (bruttó) 9.9g33%
Rost 2g8%
Fehérje 1.7g1%
A-vitamin 1586.2NE32%
C-vitamin 8.4mg10%
D-vitamin 0.3µg2%
Kalcium 48.5mg5%
Vas 0.7mg4%
Magnézium 20.9mg5%
Szénhidrát (nettó) 7.9g26%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

8 adag
100 ft/adag
163.6 kcal
Szénhidrát: 7.9 g

Hozzávalók

  • 800 g zeller
  • 1 db sárgarépa
  • 250 ml csontlé (ha nincs, akkor víz)
  • 100 g vaj
  • 2 ek zsír
  • bors

Eszközök

  • Kézi- vagy botmixer

Elkészítés

  • Pucold meg a zellert és a répát, aprítsd mindkettőt kis kockákra/karikákra.
    zöldségek felaprítva
  • Hevítsd fel a zsírt egy serpenyőben.
    zsír melegszik
  • Add hozzá a felkockázott zellert, szórd meg ízlés szerint sóval, egy kevés őrölt borssal és jól pirítsd meg, amég kicsit barna nem lesz.
    Ettől még különlegesebb íze lesz a pürének!
    zeller pirítása
  • Ha megpirult, add hozzá a csonlét (vagy vizet) és a répát.
    A csontlé használatával nagyon jó ízt és rengeteg plusz ásványi anyagot adhatsz a pürének.
    répa hozzáadása
  • Főzd addig amíg el nem fő az összes leve (ha az edénynek van fedője, azt nyugodtan tedd rá).
    zeller megfőtt
  • Fogj egy megfelelő méretű műanyag edényt, kockázd bele a vajat, öntsd hozzá a megfőtt zöldségeket majd jól turmixold össze!
    Közben kóstold meg, szükség esetén még adj hozzá sót, borsot és már tálalhatod is!
    vaj feldarabolva
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x