Zeller püré

Zeller püré
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A zeller a modern gasztronómia egyik legfelkapottabb étele, egyre több különleges fogás készül belőle.A mi kedvencünk az otthon is könnyen elkészíthető zeller püré, amely mértékkel, köretként belefér a ketogén diétába is.Próbáld ki répával együtt, így egy igazán különleges, édeskés ízű végeredményt kapsz!Tökéletesen helyettesíti a burgonyapürét, így kiváló köret lehet például a keto rántott hús mellé.
Tápanyag tartalom
Zeller püré
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 163.6
Kalória zsírból: 123
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 13.7g15%
Telített zsírsavak 7.8g
Nátrium 194.5mg8%
Kálium 324.4mg9%
Szénhidrát (bruttó) 9.9g33%
Rost 2g8%
Fehérje 1.7g1%
A-vitamin 1586.2NE32%
C-vitamin 8.4mg10%
D-vitamin 0.3µg2%
Kalcium 48.5mg5%
Vas 0.7mg4%
Magnézium 20.9mg5%
Szénhidrát (nettó) 7.9g26%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
163.6 kcal
Szénhidrát: 7.9 g
Hozzávalók
- 800 g zeller
- 1 db sárgarépa
- 250 ml csontlé (ha nincs, akkor víz)
- 100 g vaj
- 2 ek zsír
- só
- bors
Eszközök
- Kézi- vagy botmixer
Elkészítés
- Pucold meg a zellert és a répát, aprítsd mindkettőt kis kockákra/karikákra.
- Hevítsd fel a zsírt egy serpenyőben.
- Add hozzá a felkockázott zellert, szórd meg ízlés szerint sóval, egy kevés őrölt borssal és jól pirítsd meg, amég kicsit barna nem lesz.Ettől még különlegesebb íze lesz a pürének!
- Ha megpirult, add hozzá a csonlét (vagy vizet) és a répát.A csontlé használatával nagyon jó ízt és rengeteg plusz ásványi anyagot adhatsz a pürének.
- Főzd addig amíg el nem fő az összes leve (ha az edénynek van fedője, azt nyugodtan tedd rá).
- Fogj egy megfelelő méretű műanyag edényt, kockázd bele a vajat, öntsd hozzá a megfőtt zöldségeket majd jól turmixold össze!Közben kóstold meg, szükség esetén még adj hozzá sót, borsot és már tálalhatod is!