fbpx

Zöldséges húsgolyó leves

Published by Szűcs Gergő on

paradicsomos húsgolyó leves

Zöldséges húsgolyó leves

Komfort keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 1 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
paradicsomos húsgolyó leves
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület20 perc
Főzés/Sütés1 óra 30 perc
Összes idő1 óra 50 perc
Egy igazán gazdag, olaszos ízvilágú, zöldséges, húsos leves.
Először mi sem gondoltuk, hogy a paradicsom passzolni fog a többi hozzávalóhoz, azóta viszont el sem tudjuk képzelni nélküle ezt a fogást!
Tápanyag tartalom
Zöldséges húsgolyó leves
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 258.1 Kalória zsírból: 131
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 14.5g16%
Telített zsírsavak 7g
Nátrium 844.6mg37%
Kálium 652.3mg19%
Szénhidrát (bruttó) 22.7g76%
Rost 6.3g26%
Fehérje 8.9g7%
A-vitamin 1616.6NE32%
C-vitamin 12.6mg15%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 237.8mg24%
Vas 1.5mg8%
Magnézium 14.9mg4%
Szénhidrát (nettó) 16.4g55%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

6 adag
450 ft/adag
258.1 kcal
Szénhidrát: 16.4 g

Hozzávalók

Húsgolyó
  • 1000 g darált hús
  • 80 g parmezán
  • 100 ml tejszín
  • 2 db tojás
  • 4 ek petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Leveshez
  • 2 ek zsír
  • 1000 ml paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 db sárgarépa
  • 1 csomag zellerszár
  • negyed fej kelkáposzta
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • fél tk
  • fél tk bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • Tisztítsd meg a zöldségeket, majd vágd őket karikára, a kelkáposztát pedig csíkokra.
    zöldségek
  • Zsíron pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a répát és zellert, és ezzel együtt forgasd át kb. 5 percig, majd mehetnek bele a fűszerek is. Ha nem engedtek a zöldségek elég levet, önts rá egy kevés vizet, majd párold kb. 45 percig.
    zöldségek pirítása
  • Amíg a zöldségek párolódnak, készítsd el a húsgolyókat. A hozzávalókat tedd egy nagyobb tálba.
    húsgolyó hozzávalói
  • Kézzel dolgozd össze, ha nagyon ragad egy kis olívaolajjal befújhatod a kezed.
    húsgolyó alap összekeverve
  • Formázz nagyjából egyforma húsgombócokat.
    húsgolyó formázva
  • Ha már majdnem puhák a zöldségek, egy fokhagyma nyomó segítségével add hozzá a fokhagymát, a húsgombócokat, és önts bele 1 liter paradicsomlevet. Óvatosan keverd át nehogy a gombócok szétessenek.
    húsgolyó a levesben
  • Ha a gombócok is majdnem megfőttek, add hozzá a felaprított kelkáposztát, és főzd még kb. 10-15 percig.
    leves fő
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x