Zöldséges húsgolyó leves

Zöldséges húsgolyó leves
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Egy igazán gazdag, olaszos ízvilágú, zöldséges, húsos leves.Először mi sem gondoltuk, hogy a paradicsom passzolni fog a többi hozzávalóhoz, azóta viszont el sem tudjuk képzelni nélküle ezt a fogást!
Tápanyag tartalom
Zöldséges húsgolyó leves
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 258.1
Kalória zsírból: 131
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 14.5g16%
Telített zsírsavak 7g
Nátrium 844.6mg37%
Kálium 652.3mg19%
Szénhidrát (bruttó) 22.7g76%
Rost 6.3g26%
Fehérje 8.9g7%
A-vitamin 1616.6NE32%
C-vitamin 12.6mg15%
D-vitamin 0.2µg1%
Kalcium 237.8mg24%
Vas 1.5mg8%
Magnézium 14.9mg4%
Szénhidrát (nettó) 16.4g55%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
258.1 kcal
Szénhidrát: 16.4 g
Hozzávalók
Húsgolyó
- 1000 g darált hús
- 80 g parmezán
- 100 ml tejszín
- 2 db tojás
- 4 ek petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Leveshez
- 2 ek zsír
- 1000 ml paradicsomszósz
- 1 fej vöröshagyma
- 8 db sárgarépa
- 1 csomag zellerszár
- negyed fej kelkáposzta
- 2 ek petrezselyem
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- fél tk só
- fél tk bors
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Tisztítsd meg a zöldségeket, majd vágd őket karikára, a kelkáposztát pedig csíkokra.
- Zsíron pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a répát és zellert, és ezzel együtt forgasd át kb. 5 percig, majd mehetnek bele a fűszerek is. Ha nem engedtek a zöldségek elég levet, önts rá egy kevés vizet, majd párold kb. 45 percig.
- Amíg a zöldségek párolódnak, készítsd el a húsgolyókat. A hozzávalókat tedd egy nagyobb tálba.
- Kézzel dolgozd össze, ha nagyon ragad egy kis olívaolajjal befújhatod a kezed.
- Formázz nagyjából egyforma húsgombócokat.
- Ha már majdnem puhák a zöldségek, egy fokhagyma nyomó segítségével add hozzá a fokhagymát, a húsgombócokat, és önts bele 1 liter paradicsomlevet. Óvatosan keverd át nehogy a gombócok szétessenek.
- Ha a gombócok is majdnem megfőttek, add hozzá a felaprított kelkáposztát, és főzd még kb. 10-15 percig.