Zúzapörkölt

Zúzapörkölt
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
A zúza egy kiváló belsőség, amely ügyesen elkészítve szinte bármilyen húst leköröz pörköltben!Készítheted bármilyen szárnyas gyomrából, mi most csirkét használtunk a recepthez.Köretként keto nokedlit készítettünk hozzá.
Tápanyag tartalom
Zúzapörkölt
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 526
Kalória zsírból: 302
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 33.6g37%
Telített zsírsavak 12.1g
Nátrium 408.4mg18%
Kálium 626.3mg18%
Szénhidrát (bruttó) 5.4g18%
Rost 1.4g6%
Fehérje 47.9g38%
A-vitamin 1397.3NE28%
C-vitamin 65.3mg79%
D-vitamin 1.9µg13%
Kalcium 52.4mg5%
Vas 7.5mg42%
Magnézium 57.7mg14%
Szénhidrát (nettó) 4g13%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!
Kattints az adag számra a változtatáshoz!
526 kcal
Szénhidrát: 4 g
Hozzávalók
- 1000 g zúza
- 100 g szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej paradicsom
- 1 db paprika
- 1 ek fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés
- Mosd meg alaposan a zúzát, majd ízlésd szerint aprítsd kisebb darabokra (mi a csirkét félbe vágtuk).Hámozd meg a hagymát, aprítsd fel, majd ugyanígy a szalonnát is.
- Pirítsd meg a szalonnát közepes lángon egy nagyobb serpenyőben.
- Dinszteld meg a felaprított hagymát a zsíron.
- Közben mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket is.
- Ha üvegesre pirult a hagyma, húzd le a lángról a serpenyőt és add hozzá a fűszerpaprikát, majd alaposan keverd el.
- Add hozzá a zúzát is, jól forgasd össze és mehet vissza a lángra. Pirítsd pár percig, hogy fehér kérget kapjon.
- Ezután jöhetnek a zöldségek, só és a bors, amikkel szintén alaposan keverd össze.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha felforrt, főzd lassú tűzön kb. 2 órán keresztül, fedő alatt.Ezután kóstold meg, és ha már majdnem jónak találod (puha a zúza), akkor nagyobb lángon főzd addig, amég kellően be nem sűrűsödik.