fbpx

Zúzapörkölt

Published by ketozis.hu on

zúzapörkölt

Zúzapörkölt

Szigorú keto
Kattints a választott csillagra az értékeléshez!
5 csillag ( 5 szavazat alapján )
Szeretnél saját étrendet?Válassz a ketogén étrendjeink közül!
zúzapörkölt
Tetszik a recept?Kövess minket Facebookon is! @ketozishu
Előkészület20 perc
Főzés/Sütés2 óra 30 perc
Összes idő2 óra 50 perc
A zúza egy kiváló belsőség, amely ügyesen elkészítve szinte bármilyen húst leköröz pörköltben!
Készítheted bármilyen szárnyas gyomrából, mi most csirkét használtunk a recepthez.
Köretként keto nokedlit készítettünk hozzá.
Tápanyag tartalom
Zúzapörkölt
Az értékek adagonként értendőek!
Kalória: 526 Kalória zsírból: 302
Ajánlott napi bevitel %-a*
Zsír 33.6g37%
Telített zsírsavak 12.1g
Nátrium 408.4mg18%
Kálium 626.3mg18%
Szénhidrát (bruttó) 5.4g18%
Rost 1.4g6%
Fehérje 47.9g38%
A-vitamin 1397.3NE28%
C-vitamin 65.3mg79%
D-vitamin 1.9µg13%
Kalcium 52.4mg5%
Vas 7.5mg42%
Magnézium 57.7mg14%
Szénhidrát (nettó) 4g13%
* A százalékok egy átlagos testalkatú, 30 éves nő ketogén makróit tükrözik (1458kcal - 30g szénhidrát - 127g fehérje - 92g zsír)!

Kattints az adag számra a változtatáshoz!

4 adag
400 ft/adag
526 kcal
Szénhidrát: 4 g

Hozzávalók

  • 1000 g zúza
  • 100 g szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés

  • Mosd meg alaposan a zúzát, majd ízlésd szerint aprítsd kisebb darabokra (mi a csirkét félbe vágtuk).
    Hámozd meg a hagymát, aprítsd fel, majd ugyanígy a szalonnát is.
    zúza és hagyma felaprítva
  • Pirítsd meg a szalonnát közepes lángon egy nagyobb serpenyőben.
    szalonna pirul
  • Dinszteld meg a felaprított hagymát a zsíron.
    hagyma pirul
  • Közben mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket is.
    zöldségek felaprítva
  • Ha üvegesre pirult a hagyma, húzd le a lángról a serpenyőt és add hozzá a fűszerpaprikát, majd alaposan keverd el.
    fűszerpaprika
  • Add hozzá a zúzát is, jól forgasd össze és mehet vissza a lángra. Pirítsd pár percig, hogy fehér kérget kapjon.
    zúza pirítása
  • Ezután jöhetnek a zöldségek, só és a bors, amikkel szintén alaposan keverd össze.
    zöldségek hozzáadása
  • Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha felforrt, főzd lassú tűzön kb. 2 órán keresztül, fedő alatt.
    Ezután kóstold meg, és ha már majdnem jónak találod (puha a zúza), akkor nagyobb lángon főzd addig, amég kellően be nem sűrűsödik.
    felöntés vízzel
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Categories: Recept

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes komment megtekintése
0
Írd meg nekünk a kérdésed, észrevételed!x
()
x